Two thirds of EU milk used to make cheese and butter

Two thirds of EU milk used to make cheese and butter

In 2018, 156.8 million tonnes of whole milk was processed in the European Union (EU). EU dairies produced 10.3 million tonnes of cheese, as well as 2.4 million tonnes of butter and other fat products (“yellow products”). Together, the production of cheese and butter used two-thirds (67%) of all the whole milk available to dairies.

The EU also produced 30.1 million tonnes of drinking milk (around 17 million tonnes of which was from whole milk and 13 million tonnes from skimmed milk) and 3.0 million tonnes of dairy powders. Drinking milk accounted for about one-tenth (11 %) of all the whole milk used by dairies in 2018.

Germany produced the most cheese among EU Member States (2.2 million tonnes, 22% of the EU total), followed by France (a provisional 1.9 million tonnes, 19% of the EU total) and Italy (1.3 million tonnes, 13% of the EU total). The United Kingdom produced 6.8 million tonnes of drinking milk in 2018, accounting for a little over one fifth (23%) of the EU total.

Infographic: What is the milk in the EU used for?

Data source: apro_mk_pobta (EU aggregate based on manual calculation)

For more information on this topic:

O artigo foi publicado originalmente em Eurostat.

Comente este artigo
Anterior Workshop de lãs 100% MERINO - 19 de fevereiro - Évora
Próximo Bagaço de azeitona: Situação de Fortes “pode multiplicar-se"

Artigos relacionados

Nacional

Estudo sugere aumento de preços para combater o desperdício

Para ser possível alcançar a sustentabilidade agrícola e climática, os preços dos produtos agrícolas devem aumentar, refletindo o custo ambiental. […]

Últimas

Vitacress renova gama de Saladas Refeição Minute

A Vitacress acaba de renovar a sua gama de Saladas Refeição Minute – uma refeição completa e “portátil”, pronta a consumir – […]

Notícias meteorologia

Resumo Climatológico de março: março quente

O mês de março de 2020, em Portugal Continental, classificou-se como quente em relação à temperatura do ar e normal em relação à precipitação […]