European Union food system

European Union food system

The European Union (EU) food system is a complex and integrated structure of sectors whose governance is ensured by various EU sectoral policies. Its strengths and weaknesses became evident during the coronavirus crisis: food supplies were assured but the pandemic also revealed where action is needed to avoid disruptions threatening food supply. The recent launch of the EU ‘Farm to Fork’ strategy provides a first attempt at a common EU food policy, outlining the way forward for all food-related sectors. It aims to bring sustainability to the heart of each step of the food chain and constitutes a framework for any further plans. This Briefing sets out the progress to date towards an EU food system and the issues posed by the current coronavirus crisis. The table at the end of the text explores a range of ongoing or potential initiatives for a sustainable EU food system in the future.

→ Aceda aqui ao documento ←

Comente este artigo
Anterior Angola quer apoio dos Emirados Árabes Unidos para aumentar produção agroindustrial
Próximo Governo, fundação e município ouvidos na AR sobre gestão da Mata Nacional do Bussaco

Artigos relacionados

Notícias inovação

5 ways CRISPR-engineered animals can help combat climate change

Climate change is a man-made problem, but humans aren’t the only animals that will be impacted by warming temperatures and shifting […]

Últimas

A prevenção de incêndios florestais também pode ir montada em cavalos garranos

A expectativa dos investigados da UTAD é que os cavalos, com o pastoreio, ajudem a diminuir a carga de biomassa. […]

Dossiers

Sessões de informação chegaram a 1200 pessoas em todo o País

18 Setembro, 2018

Mais de 1200 pessoas já assistiram a sessões de informação do Projecto Melhor Eucalipto em todo o País, […]