Food security & Climate change post-COVID – Improving the sustainability of EU agriculture

The Covid-19 pandemic has raised questions about the fragility of our food supply, putting food security back on the agenda. Coupled with the on-going threat of climate change, agriculture has a crucial role to play to ensure European food remains safe, nutritious, affordable and plentiful. To achieve this, farmers will need help to mitigate and adapt to current threats. Access to the best science and innovation will be key.

Many stakeholders believe that the Commission’s implementation of the recently published Farm to Fork strategy and biodiversity strategy must acknowledge the importance of the application of innovation in agriculture if they are to truly contribute to fighting and mitigating climate change. Seeing agriculture as part of the solution, not just the problem, can help make the most efficient use of precious natural resources.

Policymakers and industry must work together to help farmers build a stronger and more resilient agricultural economy. Investment in innovation will certainly help. But a strong commitment from industry to set and achieve targets can accelerate the transition to a more sustainable EU agricultural sector.

Comente este artigo
Anterior Matos Fernandes espera que parlamento aprove arrendamento forçado de áreas ardidas
Próximo Acréscimo acusa Governo de ameaçar ocupar propriedade privada

Artigos relacionados

Últimas

Trabalhar pelo bem-estar de burros e pessoas. AEPGA precisa de voluntários

A AEPGA— Associação para o Estudo e Protecção do Gado Asinino está à procura de voluntários para trabalhar pelo bem-estar de burros e pessoas. […]

Nacional

Plano para evitar fogos em Pedrógão violava lei e calculava mal o risco

[Fonte: TSF] Ofícios e avaliações do Instituto da Conservação da Natureza e Floresta (ICNF) revelam as razões para Pedrógão Grande não ter o obrigatório plano de defesa da floresta no dia do fogo que matou 66 pessoas. […]

Últimas

Manual de Boas Práticas de Fruticultura: Cereja

O Polo de Alcobaça está a cooperar com a revista Frutas, Legumes e Flores (FLF) na elaboração de um Manual de Boas Práticas de Fruticultura sob a […]